Sunday, December 23, 2012

Need some help please .



hello guys !

it's been a while since i update blog ni . sorry guys sebab aku sangat busy sekarang . as i said on my last post , life as a designer student ni memang busy . banyak kerja nak kene buat . and now , aku cuti chinese new year . so i have some time to update this blog .

actually , aku update blog hari ni nak mintak pendapat korang . i was thinking to make an online business . sebabnya my course ni memang banyak pakai duit , so rasa macam malu pulak nak mintak duit dengan parents every week . so , i need to do something about this la . and aku ni memang sangat noob la bab bab online business ni . kalau orang nak tipu pon senang je . please i need your help to give an idea and tell me more about this business . i don't even know how to start .

so , to those yang tahu about this business , or else want to be my supplier , drop your comment here . i'll contact you later . tak kira la business apa . i just need your idea . thanks for your help :) love you much !

p/s : i need it as soon as possible . thanks :)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, June 3, 2012

janji tinggal janji. eh?

tajuk macam nak gaduh pon ade aku tengok. perghh, memang tak boleh harap betul aku ni. dah lama gila tak update blog. melalak lalak baby aku ni suruh aku update. tapi disebabkan ombak kemalasan yang jauh lagi besar daripada ombak rindu melanda aku, maka dengan itu aku tak update. muahahaha !

sementara aku tengah rajin ni baik aku update blog ni. kang mampos aku tak melayan blog ni letak celah bontot je. kesian kat blog aku. okay, aku sebenonya, nak tunjuk kat korang hasil hasil karya aku masa part 1 as an interior designer student. tapi sumpah semuanya merepek merepek je aku buat. maklum lah baru belajar.


Drawing


menatang lukisan ni bukan aku yang lukis. aku just warna je masa ni. lecturer rajin tolong lukis untuk aku. haha. mase ni kiteorang baru nak belajar mewarna. warna lah kami ramai ramai dah macam budak tadika msuk pertandingan mewarna. tengok tengok hasilnya, budak tadika lagi cantik warna daripada aku. FAIL !



mase ni feeling feeling pelukis la. padahal tak pandai lukis pon. lecturer suruh lukis menatang famous building around the world. aku pon pilih la sydney opera ni. ingatkan cantik sangat la kan. dah macam duri duri pagar aku tengok. FAIL !



this is what we call sketching. ceh dan dan aku. haha. mase ni pon same je. feeling feeling artis. padahal ke laut. gigih aku sketch menatang pondok buruk ni dalam mase sejam kot. aku pon lupa. last last ni hasilnya. walaupun aku rasa buruk, tpi aku dapat TOP 4 okayyy ! haha. dapat pujian daripada lecture. *blink blink*



Furniture




this is one of our assignment jugak. kene buat perabot guna kotak. tapi ACTUAL SIZE okayyyy ! bukan SATU. tapi SEMBILAN okayyy ! bagai nak mampos buat menatang furniture ni. tapi ni group work. mampos kalau ak seko seko buat. dah la gigih kene potong satu satu menatang kotak tu. you know what ? buat projek ni saje kan, kiteorang habis around RM 1000 tahu ? bukan main main tau nak buat assignment ni. dah la duit sendiri. kalau duit melimpah ruah takpe. ni kan duit biru sekeping je dalam pocket. memang tak la kan.


final project !

 kawan comel saya yang gedik. eh ?


 ni floor plan

 ni section


ni semua hasil kerja final projek aku. drawing je aku boleh tunjuk. sebab model aku tak tangkap gambar pon. aku ni bukannya jenis suka tangkap gambar works aku pon. ni pon terpakse. haha. jangan risau, tak rugi nya kau tak tengok model aku. model aku buruk. buat menatang projek ni same je macam buat furniture tu. tak tido malam pon buat kerja ni. malam presentation hari, even 5 minutes pon aku tak tido tahu ? gigih tak gigih aku buat benda ni. aku rasa kalau budak architect faham la kot lukisan aku ni.





panjang la pulak. malas dah aku sambung. banyak je lagi projek ak actually. tapi nampaknya aku terpakse stop. dah macam macam aku dengar kat luar sane tu. kucing bergaduh la benda la. terasa kecuakan disitu. okay chowww !


p/s : komen la ape pon kalau kau rasa lukisan aku buruk.



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, March 18, 2012

Tetibe ade mase pulak nak update !

eh, ter feeling2 cantik pulak upload gambar sendiri. eh suka hati la. blog aku, bukan blog kau !

ting tong !! okay, aku rasa memang dah berzaman aku tak update blog aku yang cantik ni. eh eh, terperasan pulak. sebelum ni aku rasa dah buat entri mintak maaf sebab dah lama tak update blog kan, so kali ni aku tak nak buat entri mintak maaf dah. tapi aku nak bagi tahu sebab ape ak dah lama gila babeng tak update blog. jeng jeng jeng !

@ masuk tempat belajar baru :)

sebelum ni kan aku ade buat entri aku dapat tawaran kan. sape yang tak tahu tu pandai pandai la scroll ke bawah. okay, sebenarnya aku dah nak habis semester 1 dah pon. bulan 11 baru ni aku daftar. tuptup dah nak habis dah. aisyhh sekejap nya masa berlalu =='

@ busy dengan assignment

well ( feeling2 mat salleh ), berdasarkan apa yang aku alami. kehidupan aku sebagai budak sains dulu, dengan kehidupan aku sebagai budak designer sekarang teramat sangat jauh bezanya. assignment kami sangat penting dan sangat bertimbun timbun. sumpah tak tipu, banyak gila babeng ! sampai kan masa untuk diri sendiri pon takde, ni kan pulak nak update blog. kalau nak pegi makan tu, tak boleh lama lama sebab fikirkan assignment. sampaikan mandi pon pikir assignment. tak tido malam tu perkara biasa dah bagi aku. aku dah banyak kali tak tido malam sebab nak siapkan assignment. gila ! dah macam orang gila assignment pulak. ==' ( kalau budak2 designer ngan budak architecture faham la kot ape yang aku cite ni )

@ kemudahan internet terhad

aku ade je broadband, tapi biasa la. kat sini kan macam duduk dalam hutan. MACAM okay ! bukan nya betul betul duduk dalam hutan. so, memang susah sikit la nak dapat line kan. line kat sini gila. kejap ade kejap takde. mengalahkan chipsmore. sakit hati je !

@ cuti sikit / bila cuti tak balik

ha yang ni paling bengkek skali. dah la cuti sikit kan, pastu bila cuti tak dapat balik pulak disebabkan assignment. nak nak rumah jauh kan. lagi la malas balik. bukan ape, biasanya duk rumah la kan selalu rajin bebeno duk update blog. dah bile jarang balik, maka jarang la update blog. ye dak ?


sebenarnya banyak je benda nak cakap kan, nak nak point yang 'busy dengan assignment' tu. tapi sebab macam kalau cite banyak2, dah macam aku nak buat karangan spm pulak kan. korang pon macam feeling2 cikgu je penat baca sampai 2 3 muka surat sebab nak bagi markah punya pasal ( kalau tak faham tu, pegi amik wudhu' dulu ). kesian pulak korang. kan kan ?

aku dah nak abis sem ni. so insyaAllah lepas ni aku akan cuba merajinkan diri untuk update blog aku ni.
so, sapa2 yang selalu jenguk blog aku yang tak berupdate ni, terima kasih la ye. teruskan usaha anda. hahaha ! rajin2 la add aku kat facebook ke, follow kat twitter ke ape kan. tak nak sudah, tak pakse pon.


mekasihhhh :) keep in touch dengan aku ye :D


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed